:::「 蔡英文, Fuck You! 」

前幾天的報紙有報導關於中國青海大地震的消息,內容是說中國的政府和媒體全力封鎖當地西藏(圖博)僧侶救災所作的努力。

(http://www.newsobserver.com/2010/04/22/448559/china-shunts-aside-monks-in-quake.html)

BEIJING — Earthquake survivors say it was the Tibetan monks who helped first, bringing food, pitching tents and digging through rubble after disaster hit far western China a week ago, killing thousands.

Now the Buddhist monks who responded first are being pushed out of the disaster area and off of state media – apparently sidelined by Beijing’s unease with their heroism and influence.

Monasteries were given verbal orders the last two days to recall their monks. Amid hours of coverage for China’s national day of mourning on Wednesday, no monks were visible in the official proceedings.  . . .

北京 – 地震倖存者說,西藏僧侶是最早來幫助的。在一個星期前,災難降臨中國西部邊遠地區造成上幾千人死亡時時,他們帶來食物、搭帳篷和在瓦礫中挖掘。

現在,第一個出來救災的佛教僧侶被趕出了災區和媒體 —  被排掉的理由顯然是北京對的他們的英雄表現和影響力感到不安。

寺廟收到口頭命令,在最近的兩天要召回他們的僧侶。在星期三的中國全國哀悼日,媒體上幾個小時的報導中,完全沒有僧侶出現在官方的行列中。 . . .

——————-

昆蟲觀點 : 臺灣慈濟的組織和宣傳能力令我刮目相看。可是,這群人對於西藏人處境的視而不見和避談政治讓我很感冒。他們再奉獻也比不上西藏和尚,萬一中國占領臺灣,那也就是慈濟被消滅的開始。



廣告

Comments on: "青海 . 地震 . 救災 . 宣傳" (1)

  1. […] This post was mentioned on Twitter by dolphinchien. dolphinchien said: 分享 http://tinyurl.com/244tjhl (青海 . 地震 . 救災 . 宣傳) 有一段話很有道理─ 臺灣慈濟的組織和宣傳能力令我刮目相看。可是,這群人對於西藏人處境的視而不見和避談政治讓我很感冒。….. http://plurk.com/p/4wtndr […]

    喜歡

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

標籤雲

%d 位部落客按了讚: